Tuesday, January 14, 2014

Projek kurus

Lagi satu projek 2014 saya adalah nak turunkan berat badan sekarang 60kg. Baaru je naik 60kg ni. Sebelum ni menten 55kg. Sejak skip omega guard, naik dan naik. Tengok la cara makan pon. Confirm naik punya.  Secara permulaan. Nak mulakan breakfast dengan makan benda2 sihat. Kalau tak.... koteaw goreng + telur dadar, koteaw kungfu. Haa..kaaauuuu. pasni, xnak gi bfast. Nk bfast dalam office je.
Wish me luck!

Sunday, January 12, 2014

Makin ke laut

Nampak gayanya azam nak update blog hari2 semakin jaauuhh kelaut. Hihi.. But I will keep trying. Sekarang tengah sibuk setup SOHO kat rumah hutan melintang. Of course la SOHO utk buat shaklee I. Mr. hubby banyak membantu. Love. Love. Love u dear!
Nanti dah siap, saya akan upload gambar ok?

Papepon, bulan ni, Januari 2014 promosi shaklee Alfalfa buy 6 free 1. Jom2 rembat sebotol dua. Nak enam trs pon lagi bagus. Jemput visit blog shaklee saya ye.

www.vitaminformeandyou.blogspot.com

Monday, January 6, 2014

Catat kejadian best yg terjadi hari-hari

Ada la jumpa kat fb. Dia cakap tulis benda2 best yg terjadi pada diri sendiri hari2. Tulis dlm kertas kecik masuk dalam balang or jar. Nanti dah setahun, baca balik.
Macam menarik je... macam best je... so, sy pon menetapkan ia sbg salam satu azam 2014 juga.
Cuma, sy buat tulis dalam buku kecikla. Xdela nak simpan dalam balang bagai.
Tapi kan. So far kan. Hari ni 5hb. Semua benda yang best jadi kat saya adalah.... sy beli benda. Apakah? Even masa 1st day tu dah tulis sonok sbb dapat beli jam. Hari ke2.. beli lg.. hari ke 3 beli lg. Hmmm...
Baik buat buku kira2 ja.

Ke laut

Nampak mcm dah nak ke laut lah cita2 saya nak 1 hari 1 entry. Hewhewhew... tp xpe..
Perubahan mana leh wat drastik khen. Wat sikit2 lah.
Semalam dari Ipoh ke Hutan Melintang ni. Hutan mleintang ni rumah suami saya ye. Ye..kami dok asing2. Sbb cari rezeki. Xtaulah dah ada tulis dalam post2 sebelum nk ke tak. Wpon 1 negeri. Tapi jauh ya amat. Bontot pon boleh keras. Kadang2 rasa nak muntah. Mcmana tak? Kl dah tiap2 minggu?

Ok. Nak kuar breakfast sat.

Friday, January 3, 2014

Post untuk semalam

Semalam.. 2hb xupdate..so bangun2 tido update entry kat blog shaklee pasal promosi alfalfa bulan ni. So. Kira aci lah kan? Hihi. Oklah. Nak mandi and siap gi kerja.

Wednesday, January 1, 2014

Asalkan tulis

Saya belum sempat (alasan) untuk buat entry azam 2014. Tapi saya akan buat jugak sbb itu termasuk dalam azam 2014 saya. Hihi..
Satu lagi azam 2014 saya adalah akan post 1 entry 1 hari. Tak kisah la kat blog ni or blog shaklee saya. Sebab tu, by hook or by crook kene ada entry la utk 1/1/2014. Hihi.. Inipon saya tulis sambil baring dan ready nak tidur.

Papepon. Hari ni saya happy sebab saya berjaya mereward diri saya. Walapun xde sebab pon, tapi boleh lah nak kata hadiah hari tahun baru untuk diri sendiri.