Monday, May 30, 2011

♥Home♥Shweet♥HomE♥

Dalam banyak2 bende yg kitorg (saya dan Mr. Hubby) pnh wat, rsnya, tindakan ni plg berani skali yg kitorg wat dalam hidup kitorg. Iaitu.. kitorg p booking rumah! Huhu~ to be honest, mmg kitorg belom bersedia mentally n FINANCIALLY! Tp..kitorg belasah jugak. Dgn harapan, selagi kitorg x beli, selagi tu kitorg xkan simpan duet untuk beli rumah.


Biasalah, bermula dr kat opis la. Kakak kerani cite die baru beli umah. N umah die sgt cantik. Dari situ da ade bibit2 tingin. Pastu, asal cite je kuar cite rumah, asal cite je kuar cite rumah. Then die ade mention yg kalu nak beli umah, harga umah makin naik.. n masa umah tengah dok buat pon harga umah ikut peringkat2.. kalu dapat beli masa open for registration lg bgs. So, secara kebetulan., kawasan yg kitorg dok lalu hari2 tu ade la iklan open for registration. Sy pon cakap,”bg. Jom kite beli umh ni nak?” pastu Mr. Hubby pon mcm.. jomlah.. Developernye adelah company Mr.Hubby dok keje skrg. Cuma, Mr.Hubby keje bidang plantation. So, sure dapat additional discount utk staff kan. Sejak hari tu, iaitu sebulan yg lepas, Mr. Hubby mengambil langkah pertama dengan menelefon developer utk menanyakan harga. Bayangkanla. Banner ape pon xnaik lg. Haha~ Hanya Nampak tapak yg dorg tengah clearkan. Tanah kelapa sawit. Pas call tu, da tau harga n decide2 la nak yg mana. Then, hari lainnye, Mr. Hubby g office developer n tgk sumer. So, die bayar duit booking! Haha~ Mcm mimpi pon ade. Mmg kitorg btol2 go wif the flow lah! Pastu prepare2 document nak wat loan sumer, jupe lawyer sumer dah. Erm.. sy tau mintak je.. sian Mr.Hubby. Die yg kuar duet sumer. Huhu~ Sy mana ada duet. Sumer sy da wat joli. Sigh~ So, skrg, loan da approved!

Alhamdulillah.. Erm.. tau tak.. dalam masa xsampai 3weeks, harga umah yg kitorg beli ni da naik RM40k dari harga yg kitorg beli! Phew~ Nasib booking awal :)


Beli umah ni pon, ade tanye pendapat sorg kawan ni. Die pon menggalakkan beli umah awal2 sbb harga umah makin lama makin meningkat. Erm.. dgn beli umah ni, terpaksa la lupakan hasrat nak pakai kete cantik. Seorang kawan ade cakap, xpe xde kete cantik, tp ade rumah cantik.. hehe~ pandaikan die pujuk. ;) TQ kak Ida for the support!


Ni la umahnye. :) I ♥♥♥ it sooooo much! Of course la umah intermediate. xmampu nak beli corner lot. Beza 100k between umah intermediate n corner lot. Umah ni kat Bandar Seri Coalfield. Kat simpang Puncak Alam-Ijok.

So,kawan2. Tolong doakan semuanya berjalan lancar. Xsabar nak tunggu umah siap! Tq abg!!!! I Love U!!!

Coti di hari ISNIN



Wow. .Lama gle xupdate blog ni. Hmm.. masa keje mmg bz sgt. Balik pon da letih. Owh.. sy sendiri xtau ape nak jd ngn hidup sy. Hari ni hari ISNIN. Sy cuti. Yeay! Actually cuti dari jumaat lepas lg. Sbb ape? Anak kesayangan sy kene chicken pox! Haish~ wpon die da amik jab utk chicken pox tu masa umo die..er.. setahun lbh ;) tp.. menurut cakap doctor, disebabkan die kene attack ngn selsema/whizzing (sy xtau spelling) lebih kurang 2 weeks after the jab.. kire mcm jab tu xjalan abis la.. membazir saje (:
Sepanjang Nazeem kene chicken pox ni, die xcranky sgt pon. Just, mcm biasa.. nak saya berkepit ngn die jelah. Ada 1 mlm tu je die xleh tdo sbb gatal. Tp, hari lain die ok je. Amazing sgt! Byk sgt bende nak cite. Tp, masa ade sikit je. Owh.. sepanjang Nazeem kene chicken pox ni, die xlalu mkn n minum susu sgt. Seriously, sy xtau knp :( kurus da die.
Papepon, I thank ALLAH sbb bg peluang sy jaga nazeem wpon selang seli dgn MR.Hubby. Sebab sy xkeje ngn company sendiri. Hahah~ kalau keje sendiri selamba je sy amik cuti sampai Nazeem sembuh!



argh.. berparut!!