Friday, December 31, 2010

Review azam 2010

Biasalah, kalau sebut pasal tahun baru, mesti la akan cerita pasal azam tahun baru kan. haha~ Langsung xcreative kan saya. Tapi, xkesahla. Sebelum sy create azam baru untuk 2011, biarlah sy review/recall azam 2010 sy yg sy xingat tu. Mari kite tengok kat sini. Sy copy balik di bawah :

1- jd isteri yg terbaik utk Mr. Hubby.
2- jd ibu yg terbaik utk nazeem.
3- jd ank yg baik kpd kedua ibu bapa n mak metua.
4- nk jd lbh berkeyakinan diri. Jd over confident pon ok jgk kot.
5- nk cr keje...nk cr keje...nk cr keje...
6- nk jd seorg yg berdisiplin
7- nk jd lebih baik
8- nk jd pelakon filem
9- nk jd duta estee lauder
10- nk jd lbh rajin. Yup. nk sgt jd rajin.
11- nk put on weight! (typical punye resolution.hehe~)

Nampak mcm nak kene elaborate setiap point ni. Ade point yg nak kene tulis dalam 1 post khas. haha~
Point 1 & 2 - Makin terukla. Will be carry forward.
Point 3 - ok kot. memang pon saya ni anak yg baik dari kecik lg. Cume kat mertua tu, nthla.. sbb sy rs mak mertua sy xsuke dan xsyg sy. hehe~
Point 4 - yang ni belum lagi. Susahnye nak gain confidence. Tolong la sape2.. Definitely will be carry forward.
Point 5 - Kalau ade yg baca blog sy ni, dorg tau yg bulan Feb, 2010, sy da dapat keje :) tapi 27Dec2010 sy da resign. 24-hour Notice. Sbb sy dapat another offer. Kiranya, dapat offer keje 2x dalam 1 thn. Point ni kire berjaya la. Alhamdulillah.. Syukur... Saya akan cite kat post lain ye tentang ni.
Point 6, 7 & 10 - Fail! Carry forward!
Point 8 & 9 - I think I will remove this point. :) I will replace them with new points.
Point 11 - argh!! Sy menyesal dengan azam ni!!!! I really gaining weight!!!!
Sekian sahaja review azam 2010. :)
~HAPPY NEW YEAR EVERYONE~

Last post in 2010

Walaupun malas, tapi tetap gigih nak wat post terakhir untuk tahun 2010 ni. Pape hal pon nak cite yang saya da beli slide/gelongsor yang sejibik sama mcm dalam gambar dalam post dibawah untuk Nazeem. Yang bezanya, saya xbeli guna duit bonus saya. hehe~ Sebab sy xdapat bonus pon. huhu~ Terima Kasih yang tak terhingga kepada Mr. Hubby sbb merealisasikan impian saya ini. Sy ingat nak publish dulu post ni sebelum sy merapu dgn lebih lanjut sbb takut koi 12 kang, da xjadila post 31/12/2010 kan. hehe~

See u in next post :)

Sunday, December 19, 2010

Hajat & keputusan muktamad

Saya SELALU bagitau Nazeem,
"Ibu kene tinggal Ajeem kat nursery, xdapat jaga Ajeem sbb Ibu nak g keje. Ibu nak g keje sbb nak beli banyak2 toys kat Ajeem."
Kunun masa tu bajet keje gaji besar la. Leh la beli toys tiap2 bulan kat Nazeem. Hampeh. Xde mende sgt yg sy beli kat die. Kalau la die bole faham, mesti die cakap,
"Ape la ibu ni, da la tinggalkan Ajeem kat nursery yg jaga Ajeem ala kadar je. Ajeem xsuke tau dok nursery tu. Acik Intan marah Ajeem.. Ajeem xsuke la.. Ibu janji nak beli toys tapi beli ultraman xori kat giant yg 4ekor RM5 tu je. Baik xpyh keje. Ibu xkeje pon Abah leh beli toys kat Ajeem jugak."
huhu~ sangat sedih. Ape nak buat. Ibu die keje tiap2 bulan dgn gaji yg ciput. lagi mintak duit Abah utk topup petrol & makan. So, bile saya fikir2 dengan mendalam, saya rasa, setelah 11 bulan bekerja kat situ, saya xdapat apa2 pun selain pengalaman... (Saya xnafikan yg pengalaman itu sgt berharga, tapi saya pasrah setelah mengambil kira pelbagai faktor). Sy membuat keputusan untuk resign selepas dapat bonus ni (Dec salary). Bonus ni pon company bagi separuh2. Separuh bulan 1 separuh bulan 3. I can't wait anymore longer. Saya nak benti pas dapat bonus yang pertama tu jugak. Nekad! Sebenarnye, ade sebab yang membuatkan saya nekad. To tell u guys the truth, I love this company. I love the environment of the workplace. Susah untuk saya wat keputusan ni. Mungkin sy akan ceritakan lebih lanjut di lain post.
Allah Maha Besar.. (tibe2 rs nak nyanyi lagu Maher Zain), kalau da rezeki, xkemana. Selepas beberapa hari sy nekad untuk resign, Allah telah bagi sy 1 berita gembira. Dia telah bagi sy rezeki baru. Mungkin juga sy akan cerita di lain post. Sebab dalam post ni, sy bukan nak cite tentang semua2 ni. haha~ nampaknye saya da jauh melalut.
Sebenarnye sy nak cakap, nanti, dengan duit bonus separuh yg sy dapat nanti, sy akan gunakan untuk beli mainan kat Nazeem. Saya nak beli slide di bawah (sila rujuk gambar) untuk dia. sy harap die suka. Sy jugak berharap, bonus sy yg separuh tu cukup untuk beli slide ni. kalau xcukup, terpaksa la Abah topup (Abah laaagggiii~) Sy harap, ini dapat membuktikan kepada Nazeem yg sy bekerja utk beli toys kat die. huhu~ Ibu jugak minta maaf tentang nursery tu. Ibu tengah cari penjaga yg betul2 bagus untuk Nazeem ye syg.. Ibu sentiasa dok cari. na. Nazeem tau la. Typical penjaga melayu.. Jaga budak kerana duit. Duit nak, wat keje xsemenggah. ~malalut~


Impianku yg plg latest!

Impian lain???..huish~ belambak2 dalam otak ni! haha~ kalu nak list down... xtido la sy smpi pg. kwang..kwang..kwang..

Nazeem's 2nd year birthday

Ok. Blog ni bukan shj da bersawang, tapi da berkarat, berhabuk dan ber ber ber lg. Memang byk gile cerita for the past 2 or 3 months, mana sy igt je lah sy cite ye. Kalau nak cite semua, mmg la sy ni x de keje lain ye... nak ngadap tulis bende alah ni je. Kl dapat duit xpe gak. Huhu~ da la menaip dalam gelap ni. Dgn Mr.Hubby yg tengah berdengkur n Nazeem yg kejap2 merengek nth ape yg die tgh mimpi.
Mule2 sy nak cite yg plg latest la. Wpon xlatest mana sgt. Tp, bole la. Berlaku dalam bulan Disember ni. Tak lain xbukan, birthday anaka teruna sy la ☺ . 5 Dec. Memula plan konon nak wat birthday party. Tapi, mcm byk pulak bende nak kene fikir. Sy ni malas berfikir, so sy terus cancel je la plan tu disaat2 akhir. Lgpon on the 3rd & 4th Dec tu, saya kene g team building kat PD. Mustahil la nak wat mkn2 5hb kan..wpon bkn sy yg masak pon.. still.. mustahilla kan.. (alasan) ☺
Sy g team building pon, sy paksa Mr. Hubby ikut skali. Haha~ kesian Mr. Hubby. I love u forever! So, xpasal2 die kene amik cuti n kuar duit hotel utk teman bini die yg mek ngot ni. Of course la Mr. Hubby spent time together2 with Nazeem kan.. haha~ nth ppae aktiviti dorg 2 beranak tu xtaula..yg pastinye, dorg hnye mandi swimming pool. Sepanjang masa dok dlm bilik je kot. N kuar g mkn.


♥Mr.Hubby ♥Nazeem♥



So, 4th Dec tu, pas sy habis team building, on the way balik, dgn t-shirt team building tu, singgah la makan untuk celebrate birthday Nazeem. Makan kat Garden kat The Curve. Sblm tu singgah kat Wondermilk beli cuppies. Bosan tiap2 kali secret recipe. Tp yg xbestnye, hari tu byk cuppies yg sedap2 da sold out. Dorg xbuat tambah. Lgpon da malam kan, so org xnk buat da la. So, sy beli yg da siap packed la. Yg 1 perisa ja. Vanilla. Wpon simple sgt sedap jugak! Nazeem mkn byk makanan kegemaran die, spaghetti bolognaise. Nazeem mmg suka spaghetti bolognaise. Tp, sy pon ade wat spaghetti yg biasa2 tu, pon die suke gak. Bole kata, kl time die demam ke..xselera mkn ke, leh la bg spaghetti, gerenti die mkn.



☻Mr.Hubby suap. Nazeem nak suh Ibu die makan dengan tenang☻




Then, esok paginye 5th Dec baru la upacara tiup lilin. Haha~ mcm thn lepas, still kami bertiga sahaja.



tengokla sukenye die tiup lilin (sila abaikan pemandangan belakang itu.huhu~)



Pas settle, kemas2. Kuar bwk die g beli present :) Sy plan nk beli basikal roda tiga yg ade pemegang kat belakang tu. Bawak la die g kedai basikal, uish..xnak kau basikal. Die tunjuk nak motor! Adoi~ pujuk2 suh amik basikal punye lama, tetap dengan keputusan die nak motor. Oleh kerana dielah satu2nye anak kami, so terpaksa la kami ikut jugak kehendak die.huhu~ sekian sahaja cite Nazeem’s 2nd year celebration.


Inilah motor yg die nak sangat tu.

♥US♥



"Ya Allah, ku pohon kepadaMu Ya Allah,

Bahagialah keluarga aku. Eratkan kasih sayang kami setiap hari Ya Allah.

Jadikanlah Nazeem seorang insan yang berguna kepada Agama, Keluarga, Bangsa & Negara.

AMIN."