Sunday, September 5, 2010

Syawal melambai

Puitis betul tajuk post saya kali ni. hehe~ Walaupun da bape abad saya tak update blog ni, saya pasrah(huh?). Masa saya banyak di habiskan untuk tido je. Yelah. Bila lagi nak tido kan? Siang da keje. Xkan nak tdo kat office pulak. Best jugak kalau leh update blog kat office. tp, rasa mcm xleh je. kecuali waktu rehat la. Rehat yang sejam tu, ape sangat la leh di buat. yelah. sy ni golongan bawahan. banyakla limitation kat office tu.
Raya kali ni Nazeem berumur 1 tahun 9 Bulan = 21 Bulan. Raya Last year umur die 10 bulan and die pandai berjalan masa raya tu lah. i hope, this year punye hari raya, die pandai cakap pulak.. hehe~ yeap... die belom pandai cakap. ade sedikit kebimbangan dalam hati saya. Tapi, saya mendoakan hanya yg terbaik utk anak saya ni. saya jugak sempat baca beberapa pendapat hasil bantuan mr.google. ade jugak segelintir budak yg late talker ni. ade jgk yg tulis sbb die pandai jalan awal. sy igt org2 tua melayu je pakai teori ni. rupanya, omputih pon sama. :) pendapat lain cakap, di sebabkan die aktif sgt pon ade. semua bende die nak explore sampai die terlupa nak develop skill bercakap die. pendapat ni, logic sikitla. mmg btol pon. Nazeem ni tersangat2 aktif. die xpnh dok diam. wktu tdo pon using sana sini, golek sana sini gak. kitorg combine la katil queen ngn single,die conquer sorg katil queen tu. berhimpit la ibu abah ni kat katil single. berkorban utk anak. :)
Die pon mcm da faham kebanyakan arahan saya.suh amik barang2 tu die da tau la. body parts pon da tau semua. so proud of him! saya xajar pon :( tau2 die da tau dah..mb kat nursery kot.. sedihkan.. sbb xdpt ajar anak. binatang2 asas spt dog, cat, elephant pon die tau jgk. TETAPI, bile die wat bende salah, sy tegur, die mcm xfhm. musykilla sy. die xfhm atau wat2 xfhm? die pandai tunjuk tangan mcm nak pukul. ni pon, dpt dr nursery gak nih. xpon die pukul je muka ibu & abah die kalu die xpuas ati. saya tegur die tetap pukul gak. mcm xmsuk ke otak ape yg sy cakap tu. last skrg ni, kalau die pukul sy, sy akan pukul die balik. saya harap, cara tu btol utk ajar die supaya jgn pukul2 org. kadang2 leh pulak die tendang saya. punyala saya hangin!!!! mula2 sy tegur dulu. cakap xleh wat mcm tu kat org. tp, sama gak. die xfaham/wat2 xfaham. so, sy akan pukul kaki die. then, skrg ni xpnh pulak die tendang dah. i guess it works kot. :)
Nazeem sgt obsess ngn bola, jengkaut/lori, barney & upin & ipin. rs nak sorok ja dvd player tu. tp, kesian pulak. ape sgtla die mintak kan. hnye nak tgk dvd, biarla die. cuma sy la rs nak muntak tgk marathon barney & upin & ipin. bile die tgk, die suh kite dok sblah die n tgk gak. bknnye bg kite wat mende lain. pandai sungguh ank ibu buli ibu ye. adoi..byknye yg sy nak cite nih. huhu~ tp, sy ade byk keje ni. tulah. bile nazeem tdo..mcm2 nak dibuat...masa nazeem tdo lak amat sikit pulak. heheheh~
nanti sambung ye.