Tuesday, February 22, 2011

I am Touched!

Hari ni Nazeem bgn awl. pkol 6pg. sbb die muntah. biasala die. kl minum susu pg2, mesti muntah sbb ade kahak/lendir kot kat tekak. die geli, die muntah lah.
so, pas cuci2 sy teman die tengok tv kat hall. jgn harapla die nak tido blk kan. sambil tengok tv, sy cakap kat die.

Ibu : jap g ibu nak g work ye...
Nazeem : angguk.
Ibu : Nazeem dok umah ngn Abah ye hari ni. Hari ni Abah cuti.
Nazeem : na nak...(geleng2 kepala)
Ibu : xnak? then, nak g umah acik? (penjaga kat taska)
Nazeem : na nak... (geleng2 lg)
Ibu : pas tu, ajeem nak dok ngn sape?
Nazeem : iiiii bbuuuu... ( bibir muncung. cute!)

Rasa nak nangis pon ade. ;(

Wednesday, February 16, 2011

Ulcer

Sgt pedih dan tension. Thanks to Mr. Hubby kerana memahami kemurungan yg sy alami. Malangnye Nazeem xfaham. huhu~ Kesian die. Ajak sy berbual dan bercerita. Sesungguhnya sy xmampu. Kat lidah ade, kat rahang pp pon ade. Sgt dasyat. Sy sgt sensitive pada cuaca. Kalau cuaca panas, mesti sy akan kene ni. Lg 1, kurang minum air pon kene. Hari tu masa cuti CNY, blk kg, terlupe minum air plus cuaca panas. Memang cr nahas la. Sy boh ubat serbuk sensei. tp, xbaik2. sy rs yg sy br beli ni kureng mujarab la. :(

Gambar ehsan google :)

Friday, February 11, 2011

Merapu dengan lebih lanjut

Nampaknye skrg sy ade ruang utk berblogging kat office =) Hari ni Jumaat, bos pun meeting dr pg. Ptg ni pon meeting gak. So, hoorray la kan.. bos xde. Sy pon br blk meeting je kat Wisma Negeri. Sekarang sy ganti keje PA bos. Die g Kursus 2 Bulan. Best sbnanye keje die. Cuma part2 wat2 surat ngan wat minutes yg sy xgemar sgt. Tapi ok la. sbb sy lagi xsuke keje hakiki sy :) Salu org memangku keje org yg jawatan lg tinggi. tp sy memangku keje org yg jawatan lebih rendah dr sy. hehe~ I like. Asalkan gaji sy x turun sudahla. Jd PA bos ni byk kelebihannye daripada keje hakiki sy tu. Nanti sy da kene wat keje sy, sy xrs ade ms nk blogging2 kat office. Dok ngadap wat keje je kot. Bosan ok. Keje skrg ni, byk maklumat mengenai cawangan sy ni sy leh tau. Termasuk gaji dan segala maklumat sulit. menarikkan?? Jgn risau, sy bknlah busybody sgt. Sy xberminat pon nak tau gaji2 pegawai kerajaan ni. Sy bgtau tu untuk menggambarkan betapa sulitnye info yg sy leh dapat. haha~ memang sy tgh merapu utk mengisi ms lapang :) ade keje..nak wat jap g la. pas tulis blog ni.
Sebenarnye banyak bende sy nak cite. Tapi sbb terlalu banyak, sy xtau nak start. Salu kan sy tulis mcm ni. Sbb memang pon. Sy cite psl suasana office sy dulu lah ye. xbest ke? xpelah.. topic ni je yg kuar. Yg lain dok dlm otak xmo kuar2. Mcm sy ckp td, sy blm wat keje hakiki sy lg. So, xleh compare la keje sy dl sbg pencacai cha ya nun alif dan skrg pencacai kerajaan. Tapi sy dapat rasakan yg keje skrg lebih syok dr keje dl. tp, sy xkata keje skrg syok. :) gile kan?
Bangunan office sy ni buruk je. Sbb bangunan lama. Lagipon ini cawangan saya. Biasala kerajaan. Suke wat bangunan banyak2 dlm tempat yg sama. hehe.. Taburan staff kat sini, org tua sama byk ngn org muda. Kire ok lah. perangai pekerja kerajaan ni pelik tau. yelah. ni 1st time sy keje ngn kerajaan. sebelum ni pnhla jd cikgu ganti. tp, xlama sgt. xdan nak tau senario sebenar. tp, i guess org sini lg dasyat la kan sbb baru msk xsampai seminggu, sy da leh merasai keseraman org2 keje sini.
Perkara yg plg sy xsuke, dorg2 ni sangat2 busybody ok. sbb ape busybody? sbb dorg nak berlawan2 sape lg kaya. ok.. sy reka je yg dorg nak lawan sapa kaya tu. tp, seriously, mmg busybody tahap gaban.

Situasi 1
10.30 pg (dalam bilik opis) : A ternampak cincin di jari sy. Cincin kawen sy. Harus lah over sikitkan. (Husband sy paksa pakai menandakan yg sy da kawen sbb die jeles ramai org puji sy slim xnmpk mcm org yg da kawen) :8) A cakap " wah..cincin ko..xmengalah!" saya : er.. cincin kawen (muka malu)

11.00 pg (juga dalam bilik) : B masuk bilik dan terus tanya "kaaakkk.. nak tgk cincin kawen..". siap suh bukak n belek cincin tu nak cr tulisan kat belakang cincin tu nak tau emas apa.

sangat terkejut dgn aksi itu. seriously xpnh jumpe.


Situasi 2
H : Kak, g mkn mana td?
Saya : kat kedai tut. (kedai ni mknn mhl sikit dr kedai biasa, tp xla mahal sgt)
H : Dgn sape?
Saya : dgn Y and F (info : F kawen ngn ank org kaya).
H : F mkn lauk ape kak? (dgn nada menyibuk)

Serious sy xfhm. knp sampaikan org mkn lauk ape pon ko nk menyibuk? sy yg mkn ngn si F tu pon xperasan die mkn ape. lsg xterlintas di hati nk kesah ape die mkn.

byk lg situasi2 lain yg xpyhla nk cite. kalau rajin sy cite. :) sy kan malas.

Yang plg best, keje sini xdela risau2 bos nak marah sbb bos sy sgt baik. Dulu tpt keje lama salu pikir nak keje bg bos suke. :( mustahilla nak suke. keje mcmana pon, xkan sukenye..

alamak.. masa mencemburui sy. terpaksa stop kat sini. sorryla kalau boring. tengah belajar cara2 nak tulis bg best. sbb suke sgt baca blog org lain. nak jd mcm dorg gak.

Tuesday, February 8, 2011

Unta padang pasir

ha~ hambik ko.. punye malas nak update blog. saje je nk say hello. kang org igt blog ni da pupus pulak. perasan ade org baca blog ni. sbnanye sbb da tahap bosan rasa nk hentak kepala kat meja da nih. huhu~
xde idea nak cite psl ape. sy kene go through dl blog ni nk tgk ape yg sy da cite. Ye, sy da lupe ape yg sy da cite. :) till then. bye2.