Tuesday, April 5, 2011

Pencarian kasut bermula

baru blk dr round jusco bukit tinggi. cr kasut. hehe..xde pon yg sama ngn kasut yg kerajaan bg ni.. :( kena keep looking la ni.. huhu~ nth ape nk jadi ld pas ni nth la..

Monday, April 4, 2011

Caring ke?

Sy rs satu bangunan da tau sy jatuh hari ni, sbb da 5 org masuk bilik n tanye, sy jatuh ke?


Sharing is caring!

DVD

Cukup ngn entry yg menyakitkan jiwa di bawah. Cite sikit la tentang Nazeem. Otak sy ni bole dikatakan.. kalau la sy sedar 12jam sehari, 11 jam 45 minit mesti dok fikir pasal nazeem. Top 2 masalah nazeem yg sy dok pk ialah 1. macamana nak settle issue nazeem xsuke g nursery dan 2.mcmana nak bg nazeem pandai cakap sbb kebanyakan rakan sebaya die dah cm peluru dah mulut dorg.

Dalam entry yg ini, sy xnak ckp pasal nursery, tp nak ckp pasal masalah die blm pandai cakap. Mcm sy ckp sblm ni, nazeem faham kebanyakan ape yg sy cakap kat die. Just die berat mulut nak sebut. Die lebih suke buat bunyi. Kalau nak mkn ayam, die wat bunyi ayam, nmpk kapal terbang die wat bunyi kapal terbang.. mcm pelik la jugak. Kalau bende tu xde bunyi? Kan ssh sy nak faham ape die nak. Pastu die amuk la kalau xdpt. Pastu, satu hari, masa blogwalking, tersinggahla kat blog ni. Die ade cite pasal dvd ni. Anak die suke tengok. Sgt2 la menarik perhatian sy. Untuk sy cr entry die balik tu, xlaratlah. Kalau ada masa, sy carikan ye. Tp, sy da link kan blog die. So, kwn2 leh baca2 kat situ. Best jugak blog die.

So, sy pon start lah googling tentang dvd tu.. jumpe! Kebetulan weekend tu, Mr. Hubby cuti, so, leh la ajak die g kedai tu. Kalau x, terpaksa beli online je lah. Kitorg g beli kat One Baby World. 1st time g kedai tu sndr. Padahal, kat kedai2 baby lain pon ade. Tp, nak g situ gak sbb mcm best. Mmg best pon. Hilang pertimbangan sekejap masa jejak kaki kat situ. Haha~ sy mmg suke shopping barang2 Nazeem.

Hasil kutipan pada hari itu.


Memula nak beli Your baby can read je. tp, rs mcm yg brainy baby tu pon mcm bgs jugak. so, beli je lah.

So, da beli DVD tu, semangat la nak bg die tgk. Org kat kedai tupon ade cakap, slow2, jgn drastic sgt nak paksa2 die. Mmg pon. Sy wat pendekatan, mule2 tgk DVD tu dl..then as a reward, sy akan pasangkan cd lain yg die suke. Sbb hari tu ade beli 3 cd sampingan kat die. Yg 2 tu mmg xberfaedah lsg lah. Tp, Nazeem sgt suke ok. Huhu~

Nak cite sebenarnye, pas tgk DVD ni, Vol 1 je baru (ada 5 dvd sumernye). Dalam seminggu, die tengok sambil main la tapi. Pada suatu hari, die pandai sebut AYAM! Haa…. Bahagia rasanya. Hehe~ so, harap2 pasni, nazeem leh sebut banyak lag perkataan! Hehe~

Nila CD sampingan yg saya beli kat die (sorry, xrotate). Memandangkan die sgt suke kenderaan kat tapak construction, so, rsnye die akan suke la cd ni. ade crane, excavator, lorry.. Mmg pon die suke. Good! xla rugi. kalau x, sblm ni asyik tgk upin & ipin je. haish~

tapi, tau x ape yg die plg suke? yg wat sy hangin seluruh badan sbb die tengok cite ni non-stop.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


hhiiiiyyaaarrrkkk!!!



Yang ni lak cd dari Indon. Ucu boboy die yg bagi. Die suke gak tgk. tp, sure la xleh lawan cite Ultraman. hampes!




Sigh~

Hari ni sgt tension! Stress! Ntah ape nk jd kat sy nih. Sigh~
1. Hari ni sy start pakai uniform. Baju sy besar ok! Sgt sakit hati!! Seluar pulak..masa dapat2 panjang.. then sy g anta kedai potong, jd singkat pulak. Argh!!!! Skt hati sgt2!!!

2. Kasut lak..lg la menyakitkan ati. Ade kot 20x sy terpeleot. Pdhl sblm ni hari2 pakai high heel, xpnh pon terpeleot. Ni, baru pakai sehari, da terpeleot byk2 kali. Plg skt hati, terjatuh dpn org ramai. Terpeleot dpn org ramai dah sgt2 memalukan.. ni, jatuh dpn org ramai????

Ni la gambar kasutnye. tgkla..xtinggi mana pon kan? ni kasut kerajaan bg. tp design xbtol! (ko sorg je pakai asyik jatuh natasha oi..)

Ni yg kat bahu. Namanye apollette. ejaan xsure btol ke x. malas nk tgk buku. patutnye wat la bende ni ikut size kan???? bukan semua manusia sama size.. ade yg kecik molek mcm sy. ada ke patut, semua 1 size.. akibatnye terkeluar la dari bahu. macamana sy xhangin??? nak g keje pon xconfident bile pakaian kite pon nth pape.kan?

Isnin yang menyakitkan hati!