Thursday, March 10, 2011

Meroyan III

Hari ni birthday sy. Tp sy sedey. Sbb sy ssh nak let go bende2 bodoh yg ada dlm otak sy ni. Hr ni sy kene mrh ngn mak sy psl pompuan bodo penjual insurance tu. Sy tau, style mak sy. Mengalah. Jgn melawan. Jg perasaan org sekeliling. Nthla..
Perlu ke jaga perasaan org sekeliling dan terus biar pompuan bodo tu menyakitkan hati aku tanpa die rs skt hati jugak? Mcm xadil. Knpla pompuan bodo ni wujud dlm hidup aku?

28

Hari ni birthday sy yg ke 28. Banyaknye.. seingat sy, masa sy umur 10 thn, pnh gak sy terfikir, lama lg sy nak umur banyak2 mcm skang. Rupenye..cepatnye masa berjalan. Rasanye, baru minggu lepas sy 10 thn. Huhu~
Tq kat kawan2 & family yg wish kat sms & FB. Tahun ni kurang berbanding thn lepas. hehe.. Mungkin ramai yg dah meluat kat sy dgn status2 sy, so dorg da xsuke sy.Maybe la. xpon sbb sy pon jarang wish dorg so dorg pon xwishla kat sy. hehe~
pasal status2 sy kat FB..sy tulis ikut suke hati sy. Kebanyakan tentang diri sy dan Nazeem shj. Sy mana tau ade yg meluat kan? tp..knp nak meluat.. die lg kaya dr sy..lg vogue the vase dr sy...ade bende yg sy ade die xde ke? tet!!! g la beli!! ko kan kaya! ade sy kesah? tp..org yg meluat kat sy tu mcm xsedar yg status die pon menjengkelkan jugak. tp..sy xpnh nak sound2 la. sbb bg sy, fb die, suke ati la die nak tls pape pon. paling2 pon sy bc status die, sy cakap kat husband or cakap dlm hati yg gile poyo org ni. tu je pon. xde pulak nk simpan dlm hati sbb rs mcm buang masa dan tenaga je nak fikir hal status die tu. xde kene mengena pon. tp, kalau da korg nak meluat jugak, sy syak, korg jeles la kat sy yg xbape hebat sgt ni. hehehe~ lain mcm je bunyi nye nih. hahah~ xpe. MUNGKIN leh cite hal ni dlm post lain. Kalau rajin. eh?
Ape yg aku da achieved pada usia 28thn? Erm..
1. Paling bersyukur dikurniakan seorg suami yang sangat2 baik! Hampir perfect! Sbb ape hampir? Sbb perangai sejati/standard kaum lelaki ade je dlm diri die. Hahaha~ da nama pon lelaki kan. Begitu penyabar melayan kerenah sy yg sgt melampau ni. Thanks abg! Allah je dapat balas budi abg..nge~ tq ek for the besday gift n dinner! (padahal hr2 dinner pon die byr gak.hahha..) yelah. Smlm dinner sempena besday sy. Kene ckp tq la. Hari2 tu dinner hari2. Bole?
2. Juga bersyukur dengan kehadiran NAZEEM ZARIFFUDIN! Si comel mashem ibu! Setiap detik rindu die. Wpon kadang2 perangai die menghanginkan seluruh badan sy. Sy tetap syg die sangat2 lbh dr nyawa sy kot. Mestila sy pnh marah die kan. Xkan xmarah lsg. Nnt die xtau yg mana slh yg mana btol. (tp, marah pon, die mcm xfaham je) haish! Adik ajeem?? Haha~ ce tanye ajeem. Die nak adik x? hahaha~ die xnak ok… sy xpnh ajar pon. Die sndr yg taknak. Abah die je skrg tgh dok sebut adik ajeem hari2. Hehehe~ teruskan usaha memujuk ajeem ek bg ;)
3. Sangat bersyukur kehadrat Ilahi juga sbb telah memberikan sy pekerjaan yg stabil. Wpon xcukup gempak, tp, sy da cukup dah mcm ni. Nanti2 nak lebih, sy akan usahakan la. (gile xde matlamat kan?) hehe~ xdelah.. baru je dapat kan. Appreciate la dulu. Keje nip on ade je peluang naik pangkat. Maksud sy, lbh baik sy focus nak Berjaya dlm bidang skrg dari sy berangan nak keje sndr nak jd kaya raya. Buat masa skrg la. Nanti2 kalau s yrs nak msk line business.. mungkin sy akan masuk.. sampai seru.. kan? Buat masa skrg..sy sng ngan kedudukan skrg. p/s : sy benci penjual insurans/unit trust! Bukan semua. Mereka yg mulut mcm longkang je.
Itu je ke pencapaian sy?  ok kot. Sbb sy rs, hidup ni..keluarga & kerjaya ja kot yg plg penting. Kalau ade pencapaian extra tu bgs la. Kan. Sy mmg cenggini. Sederhana je. Bab shopping je xleh nak sederhana. Hahaha~

Ade ke pg td Mr. Hubby tnye sy soklan skema gile. Ape azam sy sempena besday. Hehehe~ tp xpe. Sy jawab jugak. Sy cakap kat die, sy berazam xnak malas. Die cakap, jgn cakap mcm tu. Cakap, nak jadi rajin. Hehe~ ok. Ayg berazam nak jd rajin ye bg. Pastu terus die suh sy cuci baju. Hahaha~ pdhl ms tu sy kat opis. Tgh berjalan nk g kantin nak makan. Lapo. Nak jd rajin tu sbnanye ade dlm list azam tahun baru sy. So, sy rasa, azam birthday = azam thn baru 2011 la kan. Settle.

Wednesday, March 9, 2011

Lempang

Ibu : Nazeem syg ibu x?
Nazeem : (geleng kepala sambil wat muka action)
Ibu : Nazeem syg abah x?
Nazeem : (geleng kepala dan muka action lagi)
Ibu : Nazeem nak kene lempang x? (nada lembut)
Nazeem : (pandang sy dan geleng sambil menangis)

Maksudnye, die tau maksud LEMPANG! Sy sgt hairan.. sy xpnh ajar die ape itu lempang. Mcmana die tau???

down );

Byk sgt yg wat hidup sy sedey skrg ni. Wbp, sy xnafikan, ade je bende2 yg best Allah bg. Just..kan best kl xde bende2 sedey ni. Sigh~
Sy ni jns org yg ssh nak let go sst. Nthla. Da mmg lahir mcm ni. Kdg2 org rs bende tu hal kecik. Tp besar bg sy. Tambah2 hal tu melibatkan duit. Hehe~ ye. Sy kedekut. Kedekut tp boros. Boleh x?
Selagi xsettle, otak sy dok teringat. Argh.. Sy hny mampu berdoa kat Allah supaya die tenangkan hati sy.

Tuesday, March 8, 2011

Meroyan lagi

Bosannye. Nak kate xde keje, ade keje. Tp, xtau nk wat keje ape. Sigh~ sshla keje dalam keadaan mcm ni. Byk sgt nak kene fikir. Kan best kalau otak ni tenang.
Mcmana la nak bahagiakan ank bujang sy tu. Kwn2 sy mesti semua da tau. Sy dok meroyan kat fb psl nazeem dok bising kene cubit n pukul ngn acik die (penjaga). Sy pulak dlm dilemma. Mcm2 dilema la.

Dilema 1
Sy percaya yg nazeem xreka cerita. Sbb nazeem ni bercakap pon sepatah2 je. Xmungkinla die pandai nak reka cite kan. Persoalan yg bermain dlm fikiran sy, acik tu pukul anak die sndr ke pukul ajeem. Sbb bile sy tnye ajeem, ajeem asyik cakap.. Cikk..bit…aaaciiiikk…

Dilema 2
Nazeem ni mmg manja. Nth ke acik tu pukul sikit die da rs sedey. Yelah. Ibu abah die xpnh wat die mcm tu. Bile org lain wat, die sensitive lebih la.

Dilema 3
Kalau sy tny kat penjaga tu… boleh ke die terima? Mana tau die xwat, die mesti rs marah bile nazeem cakap bukan2 pasal die. Kalau betul die wat, die pon akan rasa marah sbb nazeem mengadu kat sy. Bile die simpan dendam kat nazeem, kan ke lg mengeruhkan keadaan?

Sy btul2 xtau nak wat ape. So skrg sy dok riki2 nursery lain. Tu pon sy xsure itu tindakan btol ke x. Sigh~ otak sy xsng. Sy nak nazeem happy. Sy xsgp nak wat die sedey. Sy nak die g nursery dgn perasaan yg happy. Bukan rs tension.

Mmg sy akui, sy xrasa penjaga skrg tu mcm bgs sgt. Yelah, nak perfect, jaga sendiri la kan. Cuma.. Xde lg bende yg teruk die wat leh naikkan kemarahan sy. Kecuali kes ni lah. Lgpon, perangai bangsa ni, sy tau mcmana. Owh. Die bukan bangsa melayu tulen tau. Biarlah rahsia bangsa die. Tp, Islam la.

Semoga Allah bg sy kekuatan dan sentiasa melindungi Nazeem.