Monday, November 24, 2014

Rumah untuk disewa / House for Rent

Rumah untuk di sewa.
Kawasan : Bandar Seri Coalfield , Selangor.

Rumah kami untuk disewa. Iklan di Mudah.com.

- 4 rooms, 4 bathrooms
- Intermediate 24x75
- Brand new house
- Grilled
- Gated & Guarded
- Fans and lights fitted
- 2 car parking space.
- Dry and wet kitchen.
- Near UiTM Puncak Alam, Unisel, LATAR Highway, Guthrie Highway
- Near Bestari Jaya
- Near Econsave, TESCO Puncak Alam,
- Near Mosque
- Near primary school in Desa Coalfields
- Near petrol station
- Near McDonald Puncak Alam

EXTRA:
- 1HP YORK Aircond in Master Bedroom
- Curtain Rail fitted

Amenities nearby ;
> Econsave Puncak Alam
> TESCO Puncak Alam
> OCBC Bank
> UOB Bank
> RHB bank
> UITM Puncak Alam
> Centre Market Saujana Utama
> Clinics

Locality :
> 5 mins to UITM Puncak Alam / Desa Coalfields
> 10 mins to Saujana Utama / Alam Jaya / Puncak Alam
> 15 mins to Bukit Rahman Putra / Sg. Buloh
> 20 mins to Alam Budiman / Meru / Setia Alam
> 25 mins to Shah Alam / Kepong

Deposit 2months + 1month (1st month)
Utilities RM600

Hubungi : 012-4311565 - Natasha
                  012-4191565 - Azuan


Cerita berkaitan : http://ajeembobo.blogspot.com/2013/12/rumah-kami-dah-siap.html

Monday, November 10, 2014

Apa nak jadi dengan rakyat Malaysia

Nak rationalkan / tutup kesalahan yang diri sendiri buat dengan meng'highlight'kan kesalahan orang lain secara besar - besaran. cth kes JPJ sudeh.

Tidak semestinya 1 kenderaan JPJ ditangkap gambar tengah memotong pada double line, sudah menyebabkan undang2 tu tak terpakai. c'mon...

Kita mmg suka highlight tang kesalahan sahaja. Yang 50 biji lagi kereta JPJ ikut peraturan tu, kita xpernah highlight pon. kalau kita xnak ikut peraturan, itu kita punya pasal.. jangan la libatkan org lain. nak ikut, ikut, xnak ikut sudah.

Sedangkan ustaz ustazah pon tak sempurna (xde manusia sempurna) apetah lg bos besar JPJ.

p/s : Tiada hubungan keluarga dengan bos JPJ tapi, sakit mata asyik2 ulang viral gbr yang sama. gi cari gambar lain la.

note : Saya pon terasa macam nak cari kesalahan Malaysian je. hahaha.. tapi, saya tak cari pon. Depan mata. Takpe, nanti saya cerita kebaikan Malaysian.