Sunday, January 24, 2010

Babysitter

Pening fikir nak anta Nazeem kat sape. Maktok (my mom) mintak nak jaga tp,jauh sgtla. Kat Kelantan. Xsanggup rsnye nk berpisah lama2 ngn Nazeem. Kalaulah Maktok Nazeem dok dkt, da gerenti kc je kat maktok jaga. Da sah2 terjamin semua. huhu~
Sy igt nak anta Nazeem kat Nursery or day care area tpt sy keje. Sy risau pula die wat perangai n xde org leh handle. Sy lak, mana lah boleh nk g jenguk2 diekan kecualila wkt rehat. So, Sy decide nk kc sorg makcik yg kat dlm estet ni jugak. Umur die 50-an. Sy pgl die kakak. =) Die xsuh pon pgl makcik. Dalam estet ni xbyk melayu. Ade la 2-3 family. Keje lak bini dorg tu. Harapan terakhir la kakak ni. Sy bukan ape, kl sy anta dlm estet ni, andai kate Nazeem wat perangai, Mr.Hubby leh g jenguk n pujuk die. Sy fhm sgt perasaan die. Tbe2 je nk kene anta kat org yg xdikenali. Sy pon xknl sgt kakak ni. Since rumah kami ni agak jauh dr org ramai. Mstila tension kan. huhu~ Bile sy tnye kakak tu, die kate xde hal...tp, sy tgk mcm xminat sgt.huhu~ Runsing la sy ni. Anak2 die sumer da besar2. Yg last pon da keje dah. Sy suke anta kat umah org yg xde ank2 ni supaya nazeem dpt dilayan dgn sempurna. Harap2la.
Mst Nazeem sedih sgt sbb sy keje. Sape nk lyn die da. Sy layan Nazeem setiap saat. Xpecaye tnye Mr.Hubby. Sy xmsk, xbsh pinggan, xwat keje umah. Sy akan lyn Nazeem tgk tv, die main, die minum susu, semua la. Sy akan msk ble Mr.Hubby ade kat umah so die leh teman Nazeem. Mungkin juge sy xmsk sbb Nazeem xnk dok sorg2 kan. Nazeem kl tgk tv mst nak beriba atau baring kat ketiak sy. Kalau minum susu mst celah kangkang sy (die baring kat peha), atau baring tepi sy n kaki die akan letak ats peha sy. Kdg2 die xnk pgg botol jd sy kene pggkan. Kalau nak tdo, mst baring2 n golek2 atas katil n bile nk pejam mata akan memperosokkan diri kat badan sy. Mst kene psg ekon. Die xleh tdo kl pns. Ble da tdo, xkisah kl tutup ekon. Bile time bgn pg2, minum susu then golek2 n main2 ngn sy ats katil sejam br bgn g dpn tgk tv. Die msh mandi dlm baby tub. Kl bdk lain leh dijirus je.Die xleh lg. Kl nk bsh kepala die kene baringkan ats peha sy n jirus kepala die. Mcm baby kan? Kalu kite jirus dr ats kepala, die belum pandai tahan nafas. Still mnd air suam. Kl mnd air sejuk, ketar2 die.
Agak2 bole ke sape2 layan die mcm sy lyn die? da la die naughty sgt2.. sy tkt sgt makcik tu xlarat nk layan die.huhu~ sedih sgt ble fikir.

2 comments:

  1. hurmm, jangan risau sangat kakak. maybe xde ape2 kot. try je la anta. ;)
    well, 1 wish akak for this year da comes true ek?

    ReplyDelete
  2. tq..yup. 1wish for this year da tercapai.hehe~ ade gak wish akak thn 2006 pon tercapai gak. akak nk bl kete kenari.hehe..hubby akak belikan utk akak kenari 2nd hand.. utk akak g kije.tp, yg xbestnye, akak hrs melalui hr siang akak tanpa nazeem..huwaaa....

    ReplyDelete