Monday, November 10, 2014

Apa nak jadi dengan rakyat Malaysia

Nak rationalkan / tutup kesalahan yang diri sendiri buat dengan meng'highlight'kan kesalahan orang lain secara besar - besaran. cth kes JPJ sudeh.

Tidak semestinya 1 kenderaan JPJ ditangkap gambar tengah memotong pada double line, sudah menyebabkan undang2 tu tak terpakai. c'mon...

Kita mmg suka highlight tang kesalahan sahaja. Yang 50 biji lagi kereta JPJ ikut peraturan tu, kita xpernah highlight pon. kalau kita xnak ikut peraturan, itu kita punya pasal.. jangan la libatkan org lain. nak ikut, ikut, xnak ikut sudah.

Sedangkan ustaz ustazah pon tak sempurna (xde manusia sempurna) apetah lg bos besar JPJ.

p/s : Tiada hubungan keluarga dengan bos JPJ tapi, sakit mata asyik2 ulang viral gbr yang sama. gi cari gambar lain la.

note : Saya pon terasa macam nak cari kesalahan Malaysian je. hahaha.. tapi, saya tak cari pon. Depan mata. Takpe, nanti saya cerita kebaikan Malaysian.

No comments:

Post a Comment