Tuesday, March 30, 2010

hello!

Mesti ade yg igt blog ni akan terkubur begitu sahaja setelah sekian lama xdiupdate.hehe~ mcmla ade yg baca blog ni. Skrg kat opis. Type dgn penuh lemah lembut spy keyboard ni xkuarkan bnyi yg kuat.hehe~ hmm.. Sy xdpt update blog ni kl kat umh, sbb mmg xde peluang lsg la. Tambah2 kl Nazeem xtido. Sampai umh pon da koi 7lbh mlm. Mandi2, kuar mkn sampai umh pon dlm koi9. Mmg landing time lah. Ni pon kebetulan xde keje. Salu byk keje gak. Lgpon line clear since boss kat depan ni cuti hr ni.hmm..
Nazeem semakin nakal. Sy xpasti anak org lain mcmana. Sy harap, bdk lain pon nakal mcm die jgk so dat I know Nazeem is normal.huhu~ tp, sy tgk, bdk lain mcm xnakal sgt pon. At least dorg dok diam2 dlm baby chair kl mkn kat kedai. Most babies dok elok2 dlm stroller wkt jln2 dlm mall. Tp Nazeem? xpnh. Kalu kat kedai mkn, mst nk jln2 1 kedai. Lsg xdok diam2. Sama jgk kl bwk jln IKEA ke, 1U ke, die xnk dok dlm stroller tp, nk jalan sendiri. Jalan sendiri maksudnye nak jln ikut suke hati die. Bukannye nak ikut kite. Mmg pendek kata, kehidupan Nazeem ni, die lsg xberhenti bergerak kecuali tido n minum susu. Kalu kat umah, xpyh ckpla... ade je aktiviti die. Die xnk kite suap mkn, tp nk mkn sndr. Bile kite letak ns dlm pinggan, die tuang ke lantai n makan dr ats lnti tu. Die nak panjat semua bende kat umh tu. Die xleh panjat, die akan menangis suh kite angkat die naik ats benda yg die nak panjat tu. Kdg2 mmg hilang sabar dibuatnye. Permintaan die MESTI dipenuhi. Kalu x, tahanla dgr die menjerit. Saya sgt risau. Nak kata saya salah ajar anak saya, saya xpnh ajar die jd mcm tu. Mmg kl nk kuar shopping tu, pnt sgt fikirkan hal die. Mcm sy, ok lg. Sbb sy sgt suke shopping, jd, sy xkesah sgt. Tp, yg potong abis mood sy ble Mr. Hubby da moody sbb penat jaga Nazeem. Haish~ sy harap, sy xsalah didik anak. Sy pon xtau nak ajar Nazeem mcmana. Die bkn faham pon kalau sy marah die. Haa.. sepatah perkataan pon die belum pandai cakap lg. Jadi, sy buntu. Kalau sy tegur die, Nazeem jgnla naughty2 na. Sy xrasa die faham sbb lsg xde perubahan pon. Die tetap naughty gak. Sy pnh gak pukul lengan die. Die nangis. Pastu, die wat balik. Tu tandanye die xfhmkan? Mcmana nak ajar die suh wat perangai elok2 ek? Tolongla sy..

No comments:

Post a Comment